Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Oslobođena 030: Kolika je odgovornost na onima koji uče našu djecu?

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Razgovaramo o tome sa dipl. socijalnom radnicom Draganom Miljković i majkom dječaka koji je dva puta bio žrtva vršnjačkog nasilja. Naša gošća se kroz rad u udruženju Udružene žene Banjaluka, bori za sve žene, ali bila je prinuđena da se bori i za svoje dijete. Čini li se da s vremenom nasilje na našim prostorima postoje normalizovanije ili ipak postajemo civilizovaniji? Da li sve kreće iz kuće?

Zašto je vršnjačko nasilje u tolikom porastu? Kolika je odgovornost na onima koji uče našu djecu? Da li se prisustvo policije u školama čini kao adekvatna mjera, pitamo prof. Eminu Dedić Bukvić sa Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta UNSA, autoricu brojnih radova o temi vršnjačkog nasilja.

Kako izgleda put traženja dijagnoze, kako reaguje okolina i koja je cijena savršenstva, neke su od tema razgovora Oslobođene koju slušate i gledate ovog četvrtka u 20 sati.

Ovaj projekat je finansiran uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. Sadržaj ove emisije predstavlja mišljenje autora i ni u kom slučaju ne odražava stav Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste