Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Ko daje uputstvo za bebe novim mama – Koja je uloga dule? – SuperMama 001

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Lana Lekić je profesorica na Fakultetu zdravstvenih studija, kao i profesorica na Farmaceutskom fakultetu, gdje je praktikovala rad sa pacijentima posljednjih 20 godina. Lana Lekić je jedini certificirani instruktor masaže beba i djece u Bosni i Hercegovini. Govoreći jezikom ljudi, Lana je super čovjek, super žena i SuperMama, a da pri tom ne posjeduje nikakvu vanzemaljsku super moć, osim dobrih namjera i ogromne topline koju nosi u srcu, iz kojeg je iznjedrila jednog divnog dječaka, a putem usvajanja i hraniteljstva, širom otvorila za još dvoje djece. 

Ali naša SuperMama nije jedina, i ti si SuperMama, i svaka mama je baš super i najbolja mama svojoj djeci. Ona koja je tu uvijek da im pomogne i vodi ih kroz život, ali i mami nekada treba pomoć, jer bebe ne dolaze uz uputstvo za upotrebu, pa nam je potrebna pomoć dule.

Dula je ime za educiranu ženu koja pruža informativnu, fizičku i emocionalnu podršku prije, tokom i nakon poroda. Riječ dolazi iz grčkog i označava pomagačicu, a zapravo je samo novo ime za tradiciju koja je postojala oduvijek, da iskusnije žene prenose svoja znanja drugim ženama i pružaju im podršku u ključnim životnim razdobljima. Dula je jednostavno TVOJA OSOBA!

U prvoj epizodi podcasta SuperMama razgovaramo sa super dulom Elvirom Zebom koja će nam govoriti kako izgleda porod, koliko boli i kako se psihički pripremiti.

A još jedna stvar je prijeko potrebna novoj majci, a to je psihološka pomoć, a kako nju dobiti reći će nam psihologinja i psihoterapeutkinja Mia Komšić.

Podcast SuperMama slušajte i gledajte ove nedjelje u 19 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Govoreći oficijelnim jezikom, Lana Lekić je profesorica na Fakultetu zdravstvenih studija, kao i profesorica na Farmaceutskom fakultetu, gdje je praktikovala rad sa pacijentima posljednjih 20 godina. Lana Lekić je jedini certificirani instruktor masaže beba i djece u Bosni i Hercegovini. Govoreći jezikom ljudi, Lana je super čovjek, super žena i SuperMama, a da pri tom ne posjeduje nikakvu vanzemaljsku super moć, osim dobrih namjera i ogromne topline koju nosi u srcu, iz kojeg je iznjedrila jednog divnog dječaka, a putem usvajanja i hraniteljstva, širom otvorila za još dvoje djece. Na Instagramu ćete je pronaći pod nickname- om @mama_lana_, gdje joj svakodnevno povjerenje pruža preko 30K pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste