Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Edin Mehić: Platio sam cijenu svoje želje za novcem – Davcast by Oslobođenje

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Edin Mehić je gost nove epizode Davcasta by Oslobođenje. David je ugostio sarajevskog poduzetnika Edina Mehića, koji je opisao svoj poduzetnički put od nule, preko bankrota, do prvog miliona. On je podijelio priče o svom prvom biznisu i kako je, unatoč nedostatku godina, snalažljivost igrala ključnu ulogu u njegovom uspjehu.

Govorio je o brojnim izazovima s kojima se suočavao u poslovnom svijetu, ističući kako je najveći od njih bio bankrot od 100.000 eura. Iako su njegovi roditelji tada bili razočarani, Edin je svojim trudom i radom pokazao da je taj bankrot bio samo lekcija na putu ka većem uspjehu.

U epizodi, Edin je dao savjete o tome kako doći do prvog novca, gdje ga uložiti da se udvostruči, i koliko su poslovne veze  važne.

“Ima ona teorija da smo mi samo dva poziva udaljeni od predsjednika države, zato je bitno poznavati nekoga ko poznaje nekoga,” kaže Edin.

Edin je poznat po velikom broju svojih start-upova, a jedan od najpoznatijih je posao.ba. Dotakao se i tog dijela života, koji ga je oblikovao u osobu kakva je danas. Ova epizoda je puna savjeta i životnih iskustava koja vam mogu pomoći u vašem biznisu ili dodati na značaju.

Gledajte najnoviju epizodu Davcasta ovog ponedjeljka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prošlosedmičnu epizodu podcasta Davcast by Oslobođenje u kojoj je gost bio Nemanja Milović pogledajte OVDJE.  

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

David Čerkez – 18-godišnjak iz Mostara, kreator podcasta koji je nakon samo godinu dana emitovanja oborio rekorde gledanosti na Balkanu. Voli li sve što vole mladi? Istina, voli, ali David je puno više od toga i vjerovatno ga je to “više” dovelo i do Oslobođenja. Kroz Davida smo naučili šta zaista znači biti “nahajpovan”, a da pri tom uopšte ne budeš “krindž”. David hajp uspješno održava i putem društvenih mreža, gdje njegov rad prati više od 100k TikTok i Instagram pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste