Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Zdravstvo je visokorizična djelatnost, sigurnost je stub kvalitete: Zdravstvo – pogled iznutra

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Nastavljamo istraživati Zdravstvo u novom izdanju ovog podcasta, namijenjenom medicinskim stručnjacimaistraživačima i studentima medicine, ali i pacijentima.

Ovog utorka prof. dr. Rasim Jusufović ugostiće Adnana Bilića, magistra prava.

Šta predstavlja kvalitet u zdravstvu, kako se mjeri, na koji način se uspostavlja? Kako znati koja zdravstvena ustanova je najkvalitetnija?

Kako se unapređuje u zdravstvenim ustanovama u svijetu, a kako kod nas, slušajte i gledajte ovog utorka u 20 sati u novoj epizodi podcasta Zdravstvo – pogled iznutra na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta „Zdravstvo – pogled iznutra“ pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Prof. dr. Rasim Jusufović – etablirani stručnjak i senior lider i ekspert iz oblasti zdravstvene ekonomije. Profesor je na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology i gostujući profesor na Medicinskom univerzitetu Beč, suosnivač je međunarodnog postdiplomskog studija iz zdravstvene ekonomike i direktor projekta uspostavljanja ASA bolnice, prve privatne opšte bolnice u BiH. Prof. dr. Jusufović stručnjak je za zdravstvenu ekonomiju sa doktoratom iz oblasti farmakoekonomije i zdravstvene ekonomije, trener jahanja, konjički sportista, muzičar, autor knjiga, udžbenika, privatni pilot, a sada i voditelj podcasta.

Pogledajte još neke podcaste