Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

U ovom dijelu Evrope pacijenti se često vide kao neko ko smeta – Zdravstvo – pogled iznutra

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Na koji način znanje stečeno u inostranstvu primijeniti u Bosni i Hercegovini?

O ovoj temi prof. dr. Rasim Jusufović u podcastu Zdravstvo – pogled iznutra, ovog utorka razgovara sa dr. Azurom Tulumovićem, medicinskim direktorom  ASA Bolnice i Esmirom Kavazovićem, direktorom sestrinstva u ovoj bolnici.

Gosti podcasta Zdravstvo podijeliće iskustva dugogodišnjeg rada i školovanja u Americi, zapadnoj Evropi i Saudijskoj Arabiji. Koje su razlike između zdravstvenog sistema u ovim zemljama i zdravstvenog sistema u BiH kada je riječ o odnosu prema pacijentima, ali i ljekarima?

Zbog čega su se odlučili vratiti u BiH te koliko je važno da svaki doktor bude odgovoran za svog pacijenta, između ostalog saznajemo u novom izdanju podcasta Zdravstvo – pogled iznutra, ovog utorka u 20 sati  na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Zdravstvo – pogled iznutra pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Prof. dr. Rasim Jusufović – etablirani stručnjak i senior lider i ekspert iz oblasti zdravstvene ekonomije. Profesor je na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology i gostujući profesor na Medicinskom univerzitetu Beč, suosnivač je međunarodnog postdiplomskog studija iz zdravstvene ekonomike i direktor projekta uspostavljanja ASA bolnice, prve privatne opšte bolnice u BiH. Prof. dr. Jusufović stručnjak je za zdravstvenu ekonomiju sa doktoratom iz oblasti farmakoekonomije i zdravstvene ekonomije, trener jahanja, konjički sportista, muzičar, autor knjiga, udžbenika, privatni pilot, a sada i voditelj podcasta.

Pogledajte još neke podcaste