Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Zbog sebičnosti roditelja djeca imaju krive kičme, ne zbog teških ruksaka – Zdraviji

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Atleta je stanje tijela i uma koje smo dobili našim genetskim kodom. Neko ga je razvio, a neko zanemario. To je najljepši najfunkcionalniji i najsvrsishodniji oblik koje ljudsko biće može da ima.

Kako do ovog „stanja“, u novoj epizodi podcasta Zdraviji sa Amelom Ivković O'Reilly otkriva nam Elmir Ćerimagić Ćera, osnivač i predsjednik Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo.

Pokret i kretnja je osnovno pravo i obaveza svakog djeteta, objašnjava Elmir i govori da trebamo da djecu „oslobodimo“ i pustimo ih da se kreću što slobodnije, a te pokrete djeca uče kroz igru.

Jedan od najvećih problema sa kojima se treneri svih sportova danas suočavaju je taj što roditelji pokušavaju da sve odrade za svoje dijete ne puštajući ga da razvije svoja krila poput leptira.

Je li bolje pogriješiti tako što ćete dijete pustiti da bude više samostalno ili pogriješiti u tome da mu pomažemo slušajte i gledajte ove subote u 19 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Zdraviji sa Amelom Ivković O‘Reilly u kojoj je gošća bila Selma Karić pogledajte OVDJE

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Amela Ivković O’Reilly diplomirana je nutricionistica, a trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. Sarađuje sa stručnjacima na polju nutricionizma, herbalizma, osteopatije, refleksologije, akupunkture, kognitivne psihologije i sporta, a svoje znanje putem edukativnih postova, kao i kreativnih recepata, redovno dijeli sa blizu 30K pratitelja na društvenoj mreži Instagram.

Pogledajte još neke podcaste