Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Ulja iz sjemenki su velika prevara prehrambene industrije – Zdraviji sa Amelom Ivković O'Reilly

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U 19. epizodi podcasta Zdraviji sa Amelom Ivković O'Reilly predstavljamo Lilijan Sulejmanović, inspirativnu poduzetnicu s intrigantnom životnom pričom. Kao dijete, Lilijan je zbog rata emigrirala u Veliku Britaniju, ali je ljubav prema prirodi vratila u Bosnu i Hercegovinu, gdje je osnovala kompaniju specijaliziranu za proizvodnju zdravih grickalica.

– Interes u ljekovito bilje i gledanje prirode, ne samo kao izvora nutritivne vrijednosti za organizam, nego nečeg što može da nas liječi je ostalo suština mog identiteta, kazala je Lilijan.

Sa željom da produbi poslovne veze sa svojom domovinom i uz pomoć programa USAID „Diaspora Invest“, uspjela je dobiti podršku za osnivanje proizvodnje zdrave domaće hrane u Sarajevu. Brend “Bardo”, već dobro poznat u prodavnicama širom BiH i regije, prvi je lansirao na tržište minimalno procesirane energetske pločice napravljene od sastojaka koji su svima dostupni kod kuće. To ih izdvaja ne samo od drugih brendova na domaćem tržištu, već i u Velikoj Britaniji, gdje su postigli značajan uspjeh.

Amela i Lilijan u ovoj epizodi razgovaraju o posljedicama industrijske proizvodnje hrane po ljudski organizam, zdravstvenim beneficijama kvalitetne, zdrave i balansirane ishrane te nam objašnjavaju razne marketinške trikove koje koristi prehrambena industrija.

Lilijan Sulejmanović slušajte, gledajte i upoznajte na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Zdraviji sa Amelom Ivković O‘Reilly u kojoj je gost bio dr. Kerim Alendar, specijalista dermatovenerolog pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Amela Ivković O’Reilly diplomirana je nutricionistica, a trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. Sarađuje sa stručnjacima na polju nutricionizma, herbalizma, osteopatije, refleksologije, akupunkture, kognitivne psihologije i sporta, a svoje znanje putem edukativnih postova, kao i kreativnih recepata, redovno dijeli sa blizu 30K pratitelja na društvenoj mreži Instagram.

Pogledajte još neke podcaste