Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

U kontru sa Markovinom: Srbija je Rusija Balkana

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U posljednjem ovosezonskom izdanju podcasta U kontru sa Draganom Markovinom razgovaramo sa hrvatskim istoričarom Hrvojem Klasićem.

Klasić će nam ispričati o njegovoj velikoj dokumentarnoj seriji posvećenoj temi Nezavisne Države Hrvatske i silnim opstrukcijama na Hrvatskoj televiziji koja je napravila sve da zaustavi i uguši vlastiti projekt.

Kakav je odnos hrvatskog društva prema Drugom svjetskom ratu, a kakav između Bošnjaka i NDH? O novoj seriji posvećenoj partizanima, koju upravo dovršava i o partizanskoj epopeji u cjelini te o razlozima potpunog nestanka istraživačkih istoriografskih radova o partizanima kod nas, između ostalog, bile su teme razgovara ova dva istoričara.

Podcast U kontru sa Draganom Markovinom gledajte i slučajte ove nedjelje u 21 sat.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste