Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

SuperMama: Majke griješe – Djecu ne smijemo izolirati u sterilnu sredinu

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U osmoj epizodi podcasta SuperMama govorili smo o disanju, tačnije o astmi alergijama. Šta nam to otežava disanje i zašto, kako pomoći sebi i djeci u ovim hladnim zimskim danima.

Alergija je posljedica poremećaja imuno sistema koji je zadužen za obranu organizma od bakterija i virusa. Kad govorimo o alergijama najčešće mislimo na alergije uzrokovane inhalatornim alergenima, a koje izazivaju tegobe disajnog sistema koje se mogu razviti i u alergijsku astmu. A astma, riječ koja porijeklo vodi iz grčkog jezika, označava otežano disanje.

Naši gosti su prof. dr. Almir Maljević, ekspert za zdravo kretanje i dr. Gorana Krstović pulmologinja.

Ne zaboravite, pluća su organ slobode i svako njihovo zarobljavanje vodi ka padu organizma.

Na koji način povećati kapacitet pluća, kako koristiti inhalatore za djecu i odrasle te kako izgleda spirometrija pogledajte u novoj epizodi SuperMame u nedjelju u 19 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu podcasta SuperMama u kojem smo govorili o kreativnoj igri, možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Govoreći oficijelnim jezikom, Lana Lekić je profesorica na Fakultetu zdravstvenih studija, kao i profesorica na Farmaceutskom fakultetu, gdje je praktikovala rad sa pacijentima posljednjih 20 godina. Lana Lekić je jedini certificirani instruktor masaže beba i djece u Bosni i Hercegovini. Govoreći jezikom ljudi, Lana je super čovjek, super žena i SuperMama, a da pri tom ne posjeduje nikakvu vanzemaljsku super moć, osim dobrih namjera i ogromne topline koju nosi u srcu, iz kojeg je iznjedrila jednog divnog dječaka, a putem usvajanja i hraniteljstva, širom otvorila za još dvoje djece. Na Instagramu ćete je pronaći pod nickname- om @mama_lana_, gdje joj svakodnevno povjerenje pruža preko 30K pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste