Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Pretjerana higijena šteti koži, kosi i noktima – Zdraviji sa Amelom Ivković O'Reilly

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Dr. Kerim Alendar je specijalista dermatovenerolog, certificirani stručnjak za estetsku medicinu, anti-ageing i dermatohirurgiju.

Kao novi gost podcasta Zdraviji sa Amelom, prenio nam je svoje znanje na temu zdravlja i njege kože, nastanku dermatoloških oboljenja i načinima njihovog liječenja i prevencije. Kerim ističe da jako puno ljudi, naročito mladih, proživljavaju hronični stres.

– Stres utiče na naš cjelokupan organizam, a naročito na kožu. Alopecija, psorijaza, vitiligo, sve su to dermatoze gdje može da bude okidač stres.

Saznali smo kako uočiti prve siptome herpes zostera, kako razlikovati dermatitis i ekcem te kako adekvatna upotreba kortikosteroidnih krema i botoxa ne dovodi do oštećenja kože.

Razgovarajući sa našom Amelom Ivković O'Reilly, Dr. Alendar nam je i otkrio da su pored genetike i autoimunih bolesti, psihostres, nedovoljna količina sna, neadekvatna njega kože i neadekvatna ishrana vanjski faktori koji utiču na stanje naše kože. 

Više o tome te prevenciji i liječenju saznajte u subotu u 19 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Zdraviji sa Amelom Ivković O‘Reilly u kojoj je gošća bila Nina Bulajić pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Amela Ivković O’Reilly diplomirana je nutricionistica, a trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. Sarađuje sa stručnjacima na polju nutricionizma, herbalizma, osteopatije, refleksologije, akupunkture, kognitivne psihologije i sporta, a svoje znanje putem edukativnih postova, kao i kreativnih recepata, redovno dijeli sa blizu 30K pratitelja na društvenoj mreži Instagram.

Pogledajte još neke podcaste