Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Predrag Šimić – Fudbalski put – DIO DRUGI

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U 20. epizodi podcasta (IN)Direkt pogledajte drugi dio gostovanja Predraga Šimića.

Svoju karijeru počeo je u Sarajevu, ali je vrlo brzo prešao u redove Vrbanjuše te sa legendarnim Alijom Bracom Hadžiosmanovićem prešao put od najniže lige do najvišeg ranga bh. fudbala. Fudbalski put ga je dalje odveo u Zagreb sa kojim je postao prvak Hrvatske i tako na trenutak prekinuo dominaciju Dinama i Hajduka. Iz Zagreba se vraća u Bosnu i Hercegovinu, gdje prvo sa Širokim Brijegom osvaja titulu prvaka naše države, da bi već naredne sezone otišao u redove Zrinjskog, koji je upravo u toj sezoni postao novi prvak BiH.

Karijera ga je potom vodila u Hajduk, Maribor, Grčku, a potom je uslijedio povaratk u rodni grad i dolazak na Grbavicu. Sa Plavima je osvojio titulu prvaka BiH, a profesionalnu karijeru je završio u redovima Splita, koji je u to vrijeme bio respektabilan tim u susjednoj Hrvatskoj. Danas se bavi sportskim turizmom, ali i radi sa djecom u redovima Orkana.

Najgori derbi koji se mogao desiti Šimić kaže je pred praznim stadionom.

  • Nema ništa ljepše kad čitav grad bruji. Živiš za takve utakmice, da je pun stadion da je raja nabrijana. To je nešto najljepše. To moramo gajiti, to je nama prepoznatljivi derbi. Ovo danas što se udaraju i mlate – otišlo je predaleko. Pod hitno se mora to riješiti. Ja volim tribinu i razumijem šta ja tribina, ali nemoj mi baklji nemoj mi paliti, daj da dolazimo sa djecom da mašemo. Šta me imaš udarati, što ja volim bijelo, crveno, žuti, zeleno, pita Šimić i apeluje na navijače „svom silom, da prestane nasilje“.

Kako je došlo do prelaska iz redova Vrbanjuše u NK Zagreb? Predrag je kao dječak navijao za Sarajevo, kao igrač je nastupao za Željezničar. Koji klub danas više voli? Šta Šimić ne može prežaliti iz svoje epizode u Hajduku? Kako objašnjava i gleda na aferu sa ukradenim televizorima?

Odgovore na ova pitanja uz mnoštvo anegdota iz bogate fudbalske karijere poslušajte i pogledajte u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba .

Prvi dio podcasta možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Sanel Konjhodžić dugogodišnji je sportski novinar i urednik sport1.oslobodjenjeba. Ovaj strastveni zaljubljenik u sport, naročito u fudbal, cijeli život dokazuje da možeš igrati za raju i zanemarivati taktiku, a da pri tom ne moraš završiti u nižerazrednom Vratniku. Uz znanje i čvrst stav, u sportskim podcast minutama očekujte otvoren i direktan razgovor o svemu dobrom, ali i lošem u bh. sportu.

Pogledajte još neke podcaste