Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Predrag Šimić – Fudbalski put – DIO PRVI

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Predrag Šimić gost je novog izdanja podcasta (IN)Direkt.

Svoju karijeru počeo je u Sarajevu, ali je vrlo brzo prešao u redove Vrbanjuše te sa legendarnim Alijom Bracom Hadžiosmanovićem prešao put od najniže lige do najvišeg ranga bh. fudbala. Fudbalski put ga je dalje odveo u Zagreb sa kojim je postao prvak Hrvatske i tako na trenutak prekinuo dominaciju Dinama i Hajduka. Iz Zagreba se vraća u Bosnu i Hercegovinu, gdje prvo sa Širokim Brijegom osvaja titulu prvaka naše države, da bi već naredne sezone otišao u redove Zrinjskog, koji je upravo u toj sezoni postao novi prvak BiH.

Karijera ga je potom vodila u Hajduk, Maribor, Grčku, a potom je uslijedio povaratk u rodni grad i dolazak na Grbavicu. Sa Plavima je osvojio titulu prvaka BiH, a profesionalnu karijeru je završio u redovima Splita, koji je u to vrijeme bio respektabilan tim u susjednoj Hrvatskoj. Danas se bavi sportskim turizmom, ali i radi sa djecom u redovima Orkana.

Tokom emisije otkrio je dosta detalja iz svoje karijere a svakako da je interesantna priča da je on zapravo prije početka bavljenja fudbalom bio “zaražen” košarkom.

– Ja sam odrastao na Marijin dvoru. Nama je Skenderija bila jako blizu i košarka i Bosna su nam bili sve. U školi smo imali sekciju i počeli smo trenirati i svi smo imali koševe u stanovima, u školi, na igralištima, u parkovima. Tako smo i mi išli pratili košarku i počinjali trenirati. Mi sa Marin dvora bismo kada krenemo u samoposlugu prolazili pored “Davora”, gledali smo Kindžeta i Pimpeka, ali i ostale zvijezde iz tog vremena, koji su tu obitavali.  Bio sam dobar u košarci, mene su kao dosta mlađeg sa sobom poveli na pripreme. Svi su bili dosta stariji od mene. Bili su tu Dino KonakovićIgor Stojanović, braća VukotićIgor Kamočaji, poveli su me kao nagradu, mene su samo nosali iz sobe u sobu, jer sam bio puno manji, a i smetao sam im ja.

Nakon toga je krenula fudbalska karijera koju smo pomenuli na početku teksta, a tokom nje je bilo omnoštvo anegdota, koje je upravo Šimić ispričao u našem studiju.

Pored Želje i Sarajeva, otkud Predrag u Vrbanjuši? Sjeća li se svog debija? Šta se dešavalo na gostujućim utakmicama u Drugoj ligi? Mnoštvo anegdota iz fudbalske karijere Predraga Šimića  pogledajte i poslušajte u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba.

Drugi dio podcasta pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Sanel Konjhodžić dugogodišnji je sportski novinar i urednik sport1.oslobodjenjeba. Ovaj strastveni zaljubljenik u sport, naročito u fudbal, cijeli život dokazuje da možeš igrati za raju i zanemarivati taktiku, a da pri tom ne moraš završiti u nižerazrednom Vratniku. Uz znanje i čvrst stav, u sportskim podcast minutama očekujte otvoren i direktan razgovor o svemu dobrom, ali i lošem u bh. sportu.

Pogledajte još neke podcaste