Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Postoji li čarobna tableta koja bi nam riješila sve bolesti? – SuperMama

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Suplementacija nam osigurava neophodne mineralevitamine i druge tvari koje bi nadopunile nutritivni sadržaj hrani koju konzumiramo. Ovakva vrsta ishrane namjenjena je kako bi ispravila nedostatke u prehrani te kako bi održala tijelo zdravim i potpomogla određene fiziološke funkcije. Ali koje suplemente trebamo da uzimamo, u kojoj količini jer znamo da nismo svi isti, niti imamo iste potrebe? Kako se ne izgubiti u velikoj ponudi suplemenata, otkriva nam Esma Karahmet Farhatnutricionistica i magistrica farmacije u novoj epizodi podcasta SuperMama.

Često od porodice, prijatelja i poznanika čujemo da koriste nešto od suplemenata i to im je promijenilo život iz korijena, ali bitno je zapamtiti ono što i Karahmet Farhat naglašava – nisu svi suplementi za svakoga.

Svi znamo da je suplementacija u trudnoći veoma bitna, ali nakon trudnoće mnoge žene prestaju sa suplementacijom, a doba laktacije, tačnije dojenja je zahtjevnije od trudnoće. Bebe nemaju drugi način da unesu omega masne kiseline koje su veoma bitne, osim putem majke.

Postoji li jedna tableta koja može da nahrani naš organizam svi potrebnim i da li su multivitamini dobra opcija, slušajte i gledajte ove nedjelje u 19 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu podcasta SuperMama možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Govoreći oficijelnim jezikom, Lana Lekić je profesorica na Fakultetu zdravstvenih studija, kao i profesorica na Farmaceutskom fakultetu, gdje je praktikovala rad sa pacijentima posljednjih 20 godina. Lana Lekić je jedini certificirani instruktor masaže beba i djece u Bosni i Hercegovini. Govoreći jezikom ljudi, Lana je super čovjek, super žena i SuperMama, a da pri tom ne posjeduje nikakvu vanzemaljsku super moć, osim dobrih namjera i ogromne topline koju nosi u srcu, iz kojeg je iznjedrila jednog divnog dječaka, a putem usvajanja i hraniteljstva, širom otvorila za još dvoje djece. Na Instagramu ćete je pronaći pod nickname- om @mama_lana_, gdje joj svakodnevno povjerenje pruža preko 30K pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste