Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Opet Laka: Kako ste glasali, dobro vam je

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Sa Lakom, stalnim gostom ovog podcasta, Branko Češljić je prečešljao uz duž i poprijeko, sve strane svijeta, odolio korumpiranju i obećao kafu i rakiju.

Ovog petka gledajte drugo po redu izdanje Oslobođenje podcasta “Opet Laka“! Sa nama je dvadesetosmogodišnji Branko Češljić – vitez iz okoline Kraljeve Sutjeske. Naime, ovaj mladić iz sela Haljinići kod Kaknja kroz saživot, prijateljstvo i kumstvo sa svojim mještanima nastoji da sačuva ideju izvorne Bosne koju, kao takvu, u potpunosti živi i osjeća.

Branko je mlado biće arhaične duše. Radi kao prevoditelj njemačkog jezika i zaštitnik kulturno-istorijske baštine doline Trstionice. Užitak nalazi u seoskim poslovima, a dosta vremena provodi i planinareći. Gdje god da ga put odnese, on čvrsto vjeruje da mu dvije stvari niko ne može oduzeti – odgoj i obraz.

Sa Lakom, stalnim gostom ovog podcasta, prečešljao je, uz duž i poprijeko, sve strane svijeta, odolio korumpiranju i obećao kafu i rakiju. Zajedno su Branko i Laka pokušali odgonetnuti da li je prvo nastao meĐed ili Bosna, zašto ih ima više u gradu, nego u šumi, da li se haljine proizvode upravo na Haljinićima, glasaju li tamo mrtvi, koliko redovno i za koga…

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Elvir Laković Laka – bosanskohercegovački pjevač i kantautor, i već 20 godina rođeni Sarajlija. 2008. godine imao je evrovizijski “Pokušaj”, gdje je za Bosnu i Hercegovinu osvojio 10. mjesto. Kroz autentični muzički stil, koji bi se, u određenoj granici, mogao svrstati u alternativni pop-rock, Laka je prepoznatljiv i po specifičnom stilu odijevanja, ali i načinu života. Živi bez interneta i kablovske, važi za nekoga ko nema dlake na jeziku, a njegove izjave i šaljive doskočice koje niže, nerijetko postaju viralne i rado se citiraju.

Pogledajte još neke podcaste