Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Ne morate kupovati skupe igračke da bi djeca bila sretna – SuperMama

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Kreativne igre su često izazov kako za djecu tako i za roditelje. U današnje vrijeme djeci je najlakše staviti telefon u ruke ili im dozvoliti da provode vrijeme gledajući TV-a. Kao što svi znamo, dječije igre mogu ne samo eliminisati dosadu i ubiti vrijeme, već su vitalne za dječji fizički, emotivni, kognitivni i socijalni razvoj. Jasno je da svi roditelji žele dobro voditi ove procese kako bi svoju djecu učinili znatiželjnom, kreativnom, zdravom i sretnom osobom.

Da biste gajili dječiju kreativnost, vještine rješavanja problema, najbolje ih je naučiti da mogu sami izmišljati igre i nalaziti rekvizite u svom okruženju. Upravo o ovome govorimo u novoj epizodi podcasta SuperMama.

Roditelji često kažu „Evo ti igračke, pa se igraj“, ali njihovo prisustvo izostaje, a to je ono što je djeci važno. Pitajte djecu šta ih najviše čini sretnima kada ste skupa, kada provodite vrijeme zajedno. Na takav način je mama Lena Samardžić odlučila da provodi vrijeme sa svojom djecom. Njena kćerka Mila nam je pokazala koje su to najinteresantnije kreativne igre i kako provodi kvalitetno vrijeme sa svojim roditeljima.

Kojih igara se možete i vi igrati sa svojom djecom saznajte u nedjelju u 19 sati.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu podcasta SuperMama u kojem smo govorili o dojenju, možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Govoreći oficijelnim jezikom, Lana Lekić je profesorica na Fakultetu zdravstvenih studija, kao i profesorica na Farmaceutskom fakultetu, gdje je praktikovala rad sa pacijentima posljednjih 20 godina. Lana Lekić je jedini certificirani instruktor masaže beba i djece u Bosni i Hercegovini. Govoreći jezikom ljudi, Lana je super čovjek, super žena i SuperMama, a da pri tom ne posjeduje nikakvu vanzemaljsku super moć, osim dobrih namjera i ogromne topline koju nosi u srcu, iz kojeg je iznjedrila jednog divnog dječaka, a putem usvajanja i hraniteljstva, širom otvorila za još dvoje djece. Na Instagramu ćete je pronaći pod nickname- om @mama_lana_, gdje joj svakodnevno povjerenje pruža preko 30K pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste