Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Milorad Dodik radikalizira Bošnjake u BiH – U kontru sa Draganom Markovinom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Edvin Kanka Ćudić, novinar i politolog, građanski aktivista, osnivač i kordinator Udruženja za društvena istraživanja (UDIK), gost je novog izdanja podcasta U kontru sa Draganom Markovinom.

Da li je proglašenje Distrikta spasilo njegovo rodno Brčko, kakva je politika međunarodne zajednice prema tom gradu? Nezaobilazna tema bila su i spomen-obilježja koja sve tri vojske imaju u centru grada te nesuočavanje srpske politike sa zločinima devedesetih, zajedničkom životu u Brčkom i svemu onome o čemu se šuti.

Je li Lepa Brena jedini brend ovog grada? Šta je sa Edom MajkomBekimom SejranovićemRizahom Štetićem – zašto im Brčko nikada nije reklo hvala?

Razgovarali su Ćudić i Markovina i o autoviktimizaciji Bošnjaka i njihovom odnosu prema budućnosti Bosne i Hercegovine, o spomeničkim praksama u Sarajevu, o kontekstu postavljanja Tvrtka i odbijanja da se Kazani obilježe na ispravan način te, na koncu, i o odnosu Hrvatske prema Vukovaru.

Podcast U kontru sa Draganom Markovinom slušajte i gledajte ove subote u 21 sat.

Prethodnu epizodu podcasta U kontru sa Draganom Markovinom u kojoj je gost bio Damir Markovina, mostarsko-zagrebački glumac i redatelj pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste