Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Majka brine o bebi, a otac o majci – Je li tako i kod nas?

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Kažu da je majčinstvo je najmoćnija pokretačka snaga žene. Rođenjem djeteta rađa se nova ljubav, novi život i majka. Međutim, kada beba dođe na svijet, nerijetko svi pogledi sa mame odlaze na malo biće i ona ostaje sama. Sva njena zanimanja idu postrani i sav fokus se okreće ka bebi. Tada majke često zanemare sebe.

Odlasci ljekaru, izlasci iz kuće, hobiji i druženja padaju, ne na drugo mjesto, već na 102. jer imaju mnogo važnijih stvari. Ali tada majka počinje da tone, i ako majka nije dobro, ni beba neće biti dobro.

Kako bi majke bile zdrave i dobre za svoju djecu, potrebno je da vode računa o sebi, a u tome im mogu pomoći partneri, kao i odlasci na redovne ljekarske preglede, a ni mentalno zdravlje se ne smije zanemariti.

Doc. dr. Daria Ler, phd molekularne biologije i psihoterapeutkinja Vanja Tešanović će nam u novoj epizodi podcasta SuperMama govoriti upravo o zdravlju majke.

Je li normalno da se majke osjećaju depresivno, saznajte u nedjelju u 19 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu podcasta SuperMama u kojem smo govorili o alergiji i astmi, možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Govoreći oficijelnim jezikom, Lana Lekić je profesorica na Fakultetu zdravstvenih studija, kao i profesorica na Farmaceutskom fakultetu, gdje je praktikovala rad sa pacijentima posljednjih 20 godina. Lana Lekić je jedini certificirani instruktor masaže beba i djece u Bosni i Hercegovini. Govoreći jezikom ljudi, Lana je super čovjek, super žena i SuperMama, a da pri tom ne posjeduje nikakvu vanzemaljsku super moć, osim dobrih namjera i ogromne topline koju nosi u srcu, iz kojeg je iznjedrila jednog divnog dječaka, a putem usvajanja i hraniteljstva, širom otvorila za još dvoje djece. Na Instagramu ćete je pronaći pod nickname- om @mama_lana_, gdje joj svakodnevno povjerenje pruža preko 30K pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste