Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Ko su glavni “kočničari” razvoja školstva? – RazVEDRAvaNje 001

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

RazVEDRAvaNje otvaramo razgovorom sa Namirom Ibrahimovićem, čovjekom koji je dao ostavke na dvije direktorske pozicije. Nekadašnji voditelj kurikularne reforme i nekadašnji direktor osnovne škole, danas u COI “Step by Step”

Ciiiiiin! U utorak, 19. septembra u 20 sati oglasiće se prvo zvono za RazVEDRAvaNje i ne, ne smijete kasniti jer omiljeni “profa” bilježi svaki izostanak.

Podcast, donosiće razgovore sa ljudima različitih branši, sa zajedničkom temom: bit i svrha obrazovanja. Uz najpoznatijeg i omiljenog “profu” u BiH, skrenućemo pažnju na važnost komunikacije, kulture dijaloga, znanja, obrazovanja, vaspitanja, a sve to uz zabavnu notu i opušten razgovor jer – Vedran Zubić zna metode uz pomoć kojih će nam svima staviti do znanja šta je najvažnije i šta se mora naučiti.

RazVEDRAvaNje otvaramo razgovorom sa Namirom Ibrahimovićem, čovjekom koji je dao ostavke na dvije direktorske pozicije. Nekadašnji voditelj kurikularne reforme i nekadašnji direktor osnovne škole, danas u COI “Step by Step”.

Šta ne valja u obrazovnom sistemu, zbog čega je otišao sa direktorskih pozicija i ko su glavni “kočničari” razvoja školstva?

O ocjenjivanju, educiranju nastavnika, svrsishodnosti školskog sistema i potrebama reforme obrazovanja, neke su od tema prvog izdanja podcasta RazVEDRAvaNJe koji možete slušati i gledati ovog utorka u 20 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Omiljeni „profa“ u BiH, Vedran Zubić, cijeli radni vijek proveo je u obrazovanju i za obrazovanje, a već 23 godine radi u Gimnaziji Dobrinja. Širim narodnim masama postao je poznat po „Domaćoj zadaći“ gdje je u periodu pandemije snimio preko 200 lekcija iz geografije. Od inovacija u obrazovanju se ističe njegov ZEZ (zabava, edukacija, znanost), gdje u obliku monodrame, na malo drugačiji način „drži“ predavanja, zatim kviz „Sveznalica“ koji već nekoliko godina pravi za osnovce u Sarajevu te Youtube kanal „Vedra geografija“ zbog kojeg je prije nekoliko godina dobio nagradu za najinovativnijeg profesora u BiH, što je samo jedna u nizu Vedranovih priznanja. Osim rada u učionici, poznat je po brojnim medijskim gostovanjima u kojima objašnjava prirodne i društvene pojave te širi svijest o značaju znanosti.

Pogledajte još neke podcaste