Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Kako su frizerka, zlatar i stolar napravili svjetski poznat restoran u Sarajevu – Zdraviji sa Amelom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Kako naučiti više o bosanskohercegovačkoj kulturi tradiciji? Odgovor je jednostavan, u novoj epizodi podcasta Zdraviji sa Amelom Ivković O'Reilly, u kojoj je gost poznati sarajevski ugostitelj Edin Vreto.

Kako je od dvije skromne prostorije napravio sada već i svjetski poznat restoran Kibe?

Vreto koji radi već 35 godina kao ugostitelj nam je otkrio da njegov otac nije vjerovao da će restoran imati ovakav uspjeh, te je mislio da će morati zatvoriti objekat za godinu-dvije, ali u ovu priču se umješao najbitniji sastojak – ljubav.

A jeste li znali da je naš poznati arhitekta Amir Vuk Zec zadužen za današnji izgled restorana Kibe? Kakvi su Robert De Niro i Morgan Freeman, šta vole da jedu i piju saznajte ove subote u 19 sati.

Prethodnu epizodu podcasta Zdraviji sa Amelom Ivković O‘Reilly u kojoj je gošća bila Dženeta Schitton pogledajte OVDJE

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Amela Ivković O’Reilly diplomirana je nutricionistica, a trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. Sarađuje sa stručnjacima na polju nutricionizma, herbalizma, osteopatije, refleksologije, akupunkture, kognitivne psihologije i sporta, a svoje znanje putem edukativnih postova, kao i kreativnih recepata, redovno dijeli sa blizu 30K pratitelja na društvenoj mreži Instagram.

Pogledajte još neke podcaste