Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Kada se dvoje transformiše u troje: To je najljepši kraj – Zdraviji 001

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Oslobođenje vam donosi još jedan novi podcast, Zdraviji sa Amelom Ivković O'Reilly – diplomiranom nutricionisticom, hedonisticom, ženom koja svim svojim bićem živi i praktikuje zdrave navike koje, kroz različite sfere djelovanja, pokušava prenijeti i na zajednicu. Sarađuje sa stručnjacima na polju nutricionizma, herbalizma, osteopatije, refleksologije, akupunkture, kognitivne psihologije i sporta, a svoje znanje putem edukativnih postova, kao i kreativnih recepata, redovno dijeli sa blizu 30.000 pratitelja na društvenoj mreži Instagram.

Naše tijelo je prelijep mehanizam koji funkcioniše savršeno, ukoliko mu damo kvalitetnu ishranu, pokret, san i kontrolu stresa. Ali taj mehanizam se zna suočiti sa raznim problemima kao što je neplodnost. Upravo je to tema naše prve epizode podcasta Zdraviji. Vantjelesna oplodnja je metoda liječenja neplodnosti kojom danas, savremena medicina liječi oko 80 posto uzroka neplodnosti.

Ali upamtimo vantjelesna oplodnja nije jedina solucija za rješavanje problema neplodnosti.

Koje izazove nosi neplodnost, šta je IVF ili vantjelesna oplodnja i kako do začeća pitamo Sanju Šarić, program koordinatoricu Prague Fertility Centre-a (PFC), koja će nam objasniti i put pacijenata do dugo očekivane trudnoće, i šta parovi koji se bore sa ovim problemom mogu da očekuju.

Podcast Zdravije slušajte i gledajte ove subote u 19 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Amela Ivković O’Reilly diplomirana je nutricionistica, a trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. Sarađuje sa stručnjacima na polju nutricionizma, herbalizma, osteopatije, refleksologije, akupunkture, kognitivne psihologije i sporta, a svoje znanje putem edukativnih postova, kao i kreativnih recepata, redovno dijeli sa blizu 30K pratitelja na društvenoj mreži Instagram.

Pogledajte još neke podcaste