Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Je li vaše tijelo sretno sa svojim vlasnikom? – Zdraviji sa Amelom Ivković O'Reilly

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Biti zdrava! Prvi cilj naše mlade i talentovane gošće Berine Balić je upravo zdravlje, jer ako nisi zdrav, onda se ni drugi ciljevi ne mogu ostvariti, a o zdravlju je uvijek dobro govoriti sa Amelom Ivković O'Reilly u podcastu Zdraviji.

Iako mlada, Berina se već dugi niz godina bori sa atopijskim dermatitisom, a sada ga je uspjela pobijediti, i to promjenom životnih navika i ishrane.

Otkrila nam je i šta to ne odgovara njenoj koži, a šta odgovara, kojih navika se bilo teško odreći i koje žrtve je potrebno napraviti na ovom dugom putu. Prije svega ishrana – Berina je morala zaboraviti na slatkiše.

– Pored slatkiša bilo je teško i promijeniti naviku spavanja, jer se treba ići spavati jako rano, a ja nisam bila baš ta osoba koja će rano otići u krevet. Međutim, uspjela sam i to da prevaziđem, sada mi je to svakodnevna rutina, kaže nam Berina.

Mlada ambasadorica zdravog života je veoma posvećena i sportu, tačnije karateu i sanja da jednog dana postane šampionka, a do tada na svojim društvenim mrežama objavljuje videe koji promiču zdraviji život i njegu tijela.

Kako je tekao put do zdravlja, koji su najveći izazovi i gdje se vidi u budućnosti Berina otkriva u podcastu Zdraviji sa Amelom Ivković O'Reilly u subotu u 19 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Zdraviji sa Amelom Ivković O‘Reilly u kojoj je gošća bila Marina Spasojević – DiaMara beauty blogerica pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Amela Ivković O’Reilly diplomirana je nutricionistica, a trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. Sarađuje sa stručnjacima na polju nutricionizma, herbalizma, osteopatije, refleksologije, akupunkture, kognitivne psihologije i sporta, a svoje znanje putem edukativnih postova, kao i kreativnih recepata, redovno dijeli sa blizu 30K pratitelja na društvenoj mreži Instagram.

Pogledajte još neke podcaste