Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Iftari ne moraju sadržavati meso: Šta su paluza, zerde, višnjab, muhalebija? – Zdraviji sa Amelom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Mjesec ramazana je stigao, a sa njim i pitanje „Šta ćemo za iftar?“. U novoj epizodi podcasta Zdraviji sa Amelom Ivković O'Reilly u pomoć nam stiže Selma Karić.

Selma kuha od svoje desete godine i to je, kako kaže, njena ljubav, a s obzirom da je po zanimanju profesorica bosanskog jezika i književnosti, najboljeg prijatelja pronašla je u knjizi. Ramazan je za Selmu najljepši dio godine u kojem pažljivo planira i priprema ishranu za sebe, porodicu i drage ljude koji dolaze na iftarsko druženje, a svoje recepte i savjete nerijetko dijeli na društevnim mrežama.

Kako pojednostaviti vaše omiljene recepte i šta je najbolje za organizam kada postite, gledajte i slušajte ove subote u 19 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Zdraviji sa Amelom Ivković O‘Reilly u kojoj je gošća bila Irma Pilav pogledajte OVDJE

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Amela Ivković O’Reilly diplomirana je nutricionistica, a trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. Sarađuje sa stručnjacima na polju nutricionizma, herbalizma, osteopatije, refleksologije, akupunkture, kognitivne psihologije i sporta, a svoje znanje putem edukativnih postova, kao i kreativnih recepata, redovno dijeli sa blizu 30K pratitelja na društvenoj mreži Instagram.

Pogledajte još neke podcaste