Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Djeca više vjeruju influenserima nego prijateljima – Zdraviji sa Amelom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Jeste li se ikada zapitali koliko na vaše izbore u životu utiču influenseri, šta vam sve reklamiraju, jesu li to zaista uvijek dobri proizvodi ili ponude? Šta ti izbori čine vašem zdravlju?

Ovo su samo neka od pitanja kojima se bavimo u novoj epizodi podcasta Zdraviji sa Amelom Ivković O'Reilly, jer marketing i društvene mreže itekako utiču na vaše zdravlje, iako to možda i ne primijetite. O marketingu i društvenim mrežama nam govori Dženeta Schitton.

Dženeta Schitton je Sarajka sa adresom u Beču, Austrija. Po obrazovanju je pravnica i ekonomistkinja, koja se u zadnjih deset godina aktivno bavi istraživanjem regulacije društvenih mreža i digitalnih medija. Vlasnica je agencije GlowhuntersMEDIA koja pored klasičnih usluga digitalnog marketinga, kompanijama i obrazovnim institucijama nudi edukacije na temu digitalne pismenosti u kontekstu osvještavanja negativnih efekata po mentalno zdravlje, ali i metoda za iskorištavanja pozitivnih aspekata društvenih mreža i digitalnih medija za razvoj karijere i biznisa.

Možda ste vi otporni na ovu vrstu reklama, ali šta je sa djecom?

Šta je danas cool ili moderno – energetska pića koja uništavaju organizam ili električne cigarete koje su isto tako štetne, a svi ti proizvodi se plasiraju djeci na društvenim mrežama?

Koga prati vaše dijete, da li mu se nude i reklamiraju ovakvi proizvodi i šta je rješenje za kontrolisanje influens marketinga koje u našoj zemlji skoro da nema nikakve zakonske regulative, gledajte i slušajte u subotu u 19 sati.

Prethodnu epizodu podcasta Zdraviji sa Amelom Ivković O‘Reilly u kojoj je gost bio dr. Adis Kandić, abdominalni hirurg pogledajte OVDJE

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Amela Ivković O’Reilly diplomirana je nutricionistica, a trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. Sarađuje sa stručnjacima na polju nutricionizma, herbalizma, osteopatije, refleksologije, akupunkture, kognitivne psihologije i sporta, a svoje znanje putem edukativnih postova, kao i kreativnih recepata, redovno dijeli sa blizu 30K pratitelja na društvenoj mreži Instagram.

Pogledajte još neke podcaste