Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Da nema stranih nadzornika opet bi se vrlo lako uvukli u krvave sukobe – U kontru sa Markovinom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Svetozar Cvetković, kultni beogradski pozorišni i filmski glumac, gost je nove epizode podcasta U kontru sa Draganom Markovinom. Čovjek prepoznatljiv svugdje na ovim prostorima, jednako zbog glumačkih uloga, koliko i zbog uvijek jasnih stavova o svim društvenim problemima.

Tako je sa nama podijelio doživljaj Sarajeva danas i rata koji je prethodio, ali i o Beogradu devedesetih. Šta je za njega predstavljao Milan Mladenović, kakav odnos ima prema Ljubiši Ristiću i KPGT-u, koliko se Ristić promijenio uslijed političke moći iz devedesetih i kako danas funkcioniše taj teatar?

Cvetković i Markovina su razgovarali i o Oliveru Frljiću i njegovoj predstavi o Zoranu Đinđiću, a ispričao je i iskustva o mandatu koje je imao kao direktor Ateljea 212.

 O Glembayevima i odnosu Beograda prema Krleži, opštem doživljaju Dobrice Ćosića i današnjoj Srbiji, ove subote u 21 sat.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste