Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Borba za potomstvo: Ima li šta, dokle je, kad će beba? – SuperMama

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Neplodnost je ta koja krade snove, slama srca, donosi tugu i bol. Troši živote. Jedan za drugim negativan test za trudnoću, injekcije, lijekovi…

Cijena visoka, i fizički i psihički i emocionalno.

Nekada, uz toliku želju i upornost da ostanemo u drugom stanju, budemo vrlo razočarani ukoliko do trudnoće ne dođe. U tom bolu jedno od najgorih pitanja koje možete postaviti nekome je “Šta čekate? Kada će ta beba?”.

Uče nas kako nekom izraziti saučešće jer je izgubio blisku osobu, ali ne uče nas kako nekom izraziti podršku kad izgubi nerođenu bebu ili kad “samo” izgubi još jedan mjesec čekajući pozitivan test za trudnoću.

Zašto je IVF tabu tema, zašto krijemo probleme? Postoje li psihički uzroci neplodnosti odgovoriće nam psihologinja Asima Bratanović.

A ukoliko se borite sa neplodnošću dr. Eldar Mehmedbašić, specijalista ginekologije i opstetricije otkriva koje nalaze je potrebno uraditi, kako povećati plodnost i kada zatražiti pomoć.

Podcast SuperMama slušajte i gledajte ove nedjelje u 19 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Govoreći oficijelnim jezikom, Lana Lekić je profesorica na Fakultetu zdravstvenih studija, kao i profesorica na Farmaceutskom fakultetu, gdje je praktikovala rad sa pacijentima posljednjih 20 godina. Lana Lekić je jedini certificirani instruktor masaže beba i djece u Bosni i Hercegovini. Govoreći jezikom ljudi, Lana je super čovjek, super žena i SuperMama, a da pri tom ne posjeduje nikakvu vanzemaljsku super moć, osim dobrih namjera i ogromne topline koju nosi u srcu, iz kojeg je iznjedrila jednog divnog dječaka, a putem usvajanja i hraniteljstva, širom otvorila za još dvoje djece. Na Instagramu ćete je pronaći pod nickname- om @mama_lana_, gdje joj svakodnevno povjerenje pruža preko 30K pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste