Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Bog nije mogao da bude na svakom mjestu, pa je stvorio majku – SuperMama

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Naše ovosedmične gošće podcasta SuperMama dolaze iz bolnice koja ponosno nosi i titulu “Bolnica prijatelj beba” već 23 godine. Specijalista pedijatar Dr. Jasmina Šlaku i babica Amira Kurtović, odgovarat će na pitanja koja muče majke, a o kojima je teško govoriti.

Kada majka sa bebom dođe iz porodilišta i beba počne da plače, obično svi prisutni kažu da je beba gladna, ali plač je samo kasni znak gladi. Otkrivamo i koji su to drugi signali koje nam beba šalje kako bi smo znali da je gladna.

Jeste li znali da se i poslije carskog reza, vrlo lako može uspostaviti dojenje? Kako znamo da je beba dovoljno dojila?

Ali zato u pomoć dolaze tate, koje treba više uključiti u život bebe. Koliko često treba kupati bebu, šta ponijeti u porodilište i šta možete očekivati poslije poroda, saznajte u nedjelju u 19 sati.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu podcasta SuperMama u kojem smo govorili o logopedima, možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Govoreći oficijelnim jezikom, Lana Lekić je profesorica na Fakultetu zdravstvenih studija, kao i profesorica na Farmaceutskom fakultetu, gdje je praktikovala rad sa pacijentima posljednjih 20 godina. Lana Lekić je jedini certificirani instruktor masaže beba i djece u Bosni i Hercegovini. Govoreći jezikom ljudi, Lana je super čovjek, super žena i SuperMama, a da pri tom ne posjeduje nikakvu vanzemaljsku super moć, osim dobrih namjera i ogromne topline koju nosi u srcu, iz kojeg je iznjedrila jednog divnog dječaka, a putem usvajanja i hraniteljstva, širom otvorila za još dvoje djece. Na Instagramu ćete je pronaći pod nickname- om @mama_lana_, gdje joj svakodnevno povjerenje pruža preko 30K pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste