Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Bilo mi je važno da snimim film prije Mladićevog i Karadžićevog hapšenja – U kontru sa Markovinom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Gost drugog po redu podcasta U kontru sa Draganom Markovinom je Vladimir Perišić, srpsko-francuski filmski režiser, svojevremeni dobitnik nagrade Sarajevo film festivala za film “Obični ljudi” i autor novog filma “Izgubljena zemlja”, koji se u svojim filmskim ostvarenjima bavi traumatičnim i prekretničkim temama iz devedesetih godina. Jednako onima o genocidu, kao i pitanjem Miloševićevog doba i demonstracija protiv njega.

Markovina i Perišić razgovarali su o negativnim reakcijama na film “Obični ljudi”, o tome zbog čega ga je želio snimiti prije okončanja procesa Karadžiću i Mladiću, o njegovom sjećanju na devedesete i potrebi da se pobuni protiv toga, kao i o mogućnosti političkih izbora u Srbiji devedesetih, između Miloševića i Vuka Draškovića.

Podcast U kontru sa Draganom Markovinom slušajte i gledajte ove subote u 21 sat.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste