Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Za politiku imam štit: Ne znam ko su članovi PredsjedništvaBiH – U kontru sa Markovinom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ove subote u centralni podcast studio Oslobođenja stiže Miron Rafajlovićjazz-muzičar, porijeklom Sarajlija sa adresom u Španiji.

Sa Draganom Markovinom razgovarao je o njegovom sarajevskom djetinjstvu i tome što ga je privuklo muzici, o izbjegličkom putu i životu na Braču.

Kakva iskustva ovaj umjetnik nosi iz Londona i Kanade te kako je bilo svirati u najpoznatijoj cirkuskoj trupi na svijetu, čuvenom Cirque Du Soleil. Šta je to Mirona privuklo u Španiji u kojoj i danas živi, na koji način doživljava mediteranski zvuk kojim je ispunjen i njegov novi album “Mediterranean soul”.

O Dušku Gojkoviću i Milesu Davisu te koji su naši muzičari utjicali na njega, šta od domaćih autora čita i da li je razmišljao o povratku u Sarajevo, slušamo i gledamo ove subote u 21 sat u novom izdanju podcasta U kontru sa Draganom Markovinom.

Prethodnu epizodu podcasta U kontru sa Draganom Markovinom pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste