Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Vinari su jedni od najvećih ambasadora BiH – Nazdravite s nama

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Vinarija Podrumi Andrija nalazi se u Paoči, srcu Brotnja, gdje vinogradarska povijest seže u daleku prošlost. To je obiteljska vinarija čiju bogatu tradiciju nasljeđuje i čuva četvrta generacija Čorića. Žilavka i blatina spadaju u ono najbolje što terroir brotnja može dati uz sveprisutne internacionalne sorte, a glavni enolog vinarije Josip Martinović zaslužan je za izvrsna i nagrađivana vina koja se školuju vrhunskom tehnologijom ali tradicionalanom filozofijom.

Podrumi Andrija kao jedna od najvećih i najvažnijih vinarija zapadne Hercegovine već godinama utiče na razvoj i rast Bosanskohercegovačkog vinarstva u cjelini te uz preko 250 kooperanata spada u jedno od vodećih poduzeća u državi.

U epizodi 10 podcasta Nazdravite s nama, ugostili smo Miroslava i Andriju Ćorića. Koje su tajne njihovog rada s blatinom? Zašto je Andrija odlučio nastaviti obiteljski posao? Koji su potencijali bh. vinarstva i vinogradarstva? Odgovore na ova pitanja i mnoga druga saznajte u srijedu u 20 sati na  www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta “Nazdravite s nama” pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru/autorici

Vedrana & Giuliano Dodig, još uvijek zaljubljeni bračni par iz Splita, u vinskim krugovima poznati po nadimku The Dodigs. Nakon pedesete, (a do tada su se, kako kažu, naradili i umorili, odškolovali dijete i sve posložili na svoje mjesto), okrenuli su se najpitkijem hobiju. Njihova vinska priča počela je spontano i sramežljivo, a danas malo koji vinski događaj može proći ispod njihovog radara. Kroz putovanja, posjete vinskim regijama, različite vinske škole i edukacije, ljubav za vinom razvijala se i rasla. Za Vedranu i Giuliana, vino i hrana više nisu samo hobi, već stil života koji rado dijele na njihovom blogu “Drinking Up With The Dodigs”.

Pogledajte još neke podcaste