Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Učenje napamet je prevaziđeno: Ne učimo djecu da razmišljaju – RazVEDRAvaNje

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Melika Husić Mehmedović, profesorica na Ekonomskom fakultetu UNSA, ovog utorka Razvedrava sa našim profom Vedranom Zubićem.

U ovom podcast razgovoru govorićemo o potrebi reformi i vezama različitih nivoa obrazovanja, ali i o politici u obrazovanju. Profesorica Husić Mehmedović će nam ispričati i zbog čega je bila ministrica samo nekoliko mjeseci i gdje su osnovne greške visokog obrazovanja.

Zašto današnji studenti nisu motivisani i kako to promijeniti? Šta su razlozi zbog kojih nije usvojen zakon o visokom obrazovanju koji je ponudila kao ministrica, između ostalog saznajte u novoj epizodi podcast RazVEDRAvaNje, ovog utorka u 20 sati na  www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu RazVEDRAvaNja sa pogledajte je OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Omiljeni „profa“ u BiH, Vedran Zubić, cijeli radni vijek proveo je u obrazovanju i za obrazovanje, a već 23 godine radi u Gimnaziji Dobrinja. Širim narodnim masama postao je poznat po „Domaćoj zadaći“ gdje je u periodu pandemije snimio preko 200 lekcija iz geografije. Od inovacija u obrazovanju se ističe njegov ZEZ (zabava, edukacija, znanost), gdje u obliku monodrame, na malo drugačiji način „drži“ predavanja, zatim kviz „Sveznalica“ koji već nekoliko godina pravi za osnovce u Sarajevu te Youtube kanal „Vedra geografija“ zbog kojeg je prije nekoliko godina dobio nagradu za najinovativnijeg profesora u BiH, što je samo jedna u nizu Vedranovih priznanja. Osim rada u učionici, poznat je po brojnim medijskim gostovanjima u kojima objašnjava prirodne i društvene pojave te širi svijest o značaju znanosti.

Pogledajte još neke podcaste