Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

U ratu smo svi izgubili: Šta je Republika Srpska osvojila ako se ljudi sele iz nje? – Opet Laka

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ovog petka Laka nadoknađuje časove vjeronauke sa kojih je bježao – Fra Mirko Majdandžić, župnik župe Brestovsko, ponosni Bosanac i Hercegovac, stiže nam u goste i da, Laki je i dva sata razgovora u kojem smo uživali, bilo malo za sva pitanja koja je imao.

Je li demokratija pokvarila moral, šta se desilo sa sistemom vrijednosti, kuda sve ovo vodi i šta svi zajedno možemo učiniti kako bi bilo bolje? Zbog čega nam je data slobodna volja i na koji način biramo da je koristimo? Šta čovjeku staje na put kada je preuzimanje odgovornosti za sopstvena djela u pitanju i kako se to dovodi u vezu sa nastankom svijeta?

Fra Mirko nam je ispričao i kako je bilo odrastati u kući punoj djece te čemu ga je to naučilo.

Ovo sasvim drugačije izdanje podcasta Opet Laka slušajte i gledajte ovog petka u 20 sati.

Prethodnu epizodu podcasta Opet Laka u kojoj je gost bio Neno Svjetlanović pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Elvir Laković Laka – bosanskohercegovački pjevač i kantautor, i već 20 godina rođeni Sarajlija. 2008. godine imao je evrovizijski “Pokušaj”, gdje je za Bosnu i Hercegovinu osvojio 10. mjesto. Kroz autentični muzički stil, koji bi se, u određenoj granici, mogao svrstati u alternativni pop-rock, Laka je prepoznatljiv i po specifičnom stilu odijevanja, ali i načinu života. Živi bez interneta i kablovske, važi za nekoga ko nema dlake na jeziku, a njegove izjave i šaljive doskočice koje niže, nerijetko postaju viralne i rado se citiraju.

Pogledajte još neke podcaste