Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

U kontru sa Markovinom: Treba li novinare tući?

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Sa Draganom Golubovićem govorićemo o izrazito negativnom odnosu društva prema ​novinarima, o potencijalnom muzeju novinarstva i ratnom Oslobođenju, a sve to slušajte i gledajte nedjeljom u 21 sat.

Gost ovosedmične epizode podcasta U kontru sa Draganom Markovinom je Dragan Golubović voditelj digitalnog arhiva Infobiro u okviru Mediacentra. Radio je kao voditelj više projekata iz oblasti zaštite kulturno-historijske baštine i digitalizacije novinske građe. Sarađuje sa stručnim časopisima iz oblasti arhivistike, bibliotekarstva. Magistar je informacijsko—komunikacijskih nauka, odsjek bibliotekarstva.

Sa Golubovićem ćemo razgovarati i o projektu Mediacentra, “Mediji kao dokaz”, odnosno o odgovornosti novinara u stvaranju huškačke atmosfere u ratu, ali i njihovoj pomoći da slika o opsjednutom Sarajevu dođe do svjetske javnosti i o ulozi novinara na haaškom sudu.

Biće govora i o izrazito negativnom odnosu društva prema novinarima generalno, o potencijalnom muzeju novinarstva i ratnom Oslobođenju i načinu na koji je ta redakcija preživjela ratni lom te o ideji za digitalizacijom kompletnog arhiva splitskog tjednika Feral Tribune, a sve to slušajte i gledajte nedjeljom u 21 sat na  www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeGoogle PodcastsApple PodcastsDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM, i na O kanalu.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu u kojoj je gost bio Ahmed Burić možete je pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste