Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

U kontru sa Markovinom: Nele je žrtva vlastite iluzije

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U novom izdanju podcasta U kontru sa Draganom Mrakovinom razgovaramo s Ahmedom Burićem, bosanskohercegovačkim piscem, pjesnikom i novinarom.

Sarajevska scena osamdesetih, sličnosti i razlike Plavog orkestra, Zabranjenog pušenja i Crvene jabuke te različite poetike ključnih autora ovih bendova, jedna je od tema ovo nedjeljnog podcasta. Kroz razgovor smo se dotakli i aktuelnog sukoba između Seje Sexona i Neleta Karajlića, kao i Neletovog odnosa sa Sarajevom, ali i tragičnih sudbina Dražena Ričla i Karima Zaimovića.

Podijelio je Burić i iskustvo o procesu nastanka albuma “Sin pustinje” kojeg je snimio sa Damirom Imamovićem. Podcast U kontru sa Draganom Markovinom slušajte i gledajte u nedjelju u 21 sat.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste