Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

U kontru sa Markovinom: Dvije godine u izbjeglištvu su mi izgledale kao vječnost

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Lejlom Kalamujićknjiževnicom i aktivisticom, u novoj epizodi podcasta U kontru sa Draganom Markovinom smo razgovarali o njenoj jedinstvenoj sudbini i prelasku s Vratnika na Grbavicu u ratu, izbjeglištvu u Šidu, povratku na ratnu Grbavicu i povratku na Vratnik.

Markovina je sa Kalamujić razgovarao i o njenom aktivizmu i sveopćem manjinstvu te o tome zbog čega je odlučila ostati u Sarajevu, motivirana time da grad predstavlja iskustvo svih njegovih ljudi iz svih razdoblja.

Razgovaralo se i o njenoj knjizi “Požuri i izmisli grad”, kao i o najpoznatijoj “Zovem se Esteban”, o Bijeljini i putovanjima između podijeljenog društva i zemlje.

Kakve su to kulturne veze između Banja Luke, Mostara i Sarajeva te na jugoslavenskim prostorima i šta je sa poslijeratne kulturne sceni u Bosni i Hercegovini saznajte ove subote u 21 sat.

Prethodnu epizodu podcasta U kontru sa Draganom Markovinom pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste