Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

U javnim nabavkama prolazi najjeftiniji, a ne najkvalitetniji – O prostoru sa Zecom i Vukom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

O prostoru sa Zecom i Vukom ove nedjelje razgovara Kenan Brčkalijaarhitekta poznat po svojoj pragmatičnosti, sa iskustvom od preko 20 godina.

U periodu od 2002. do 2012. godine, jedna je od ključnih osoba arhitektonske prakse “Zec“ i Amirov najbliži saradnik, a danas i prijatelj, a od 2012. godine, zajedno sa Adnanom Harambašićem, suosnivač je arhitektonske prakse AHAKNAP.

Šta je zoom in i zoom out u urbanizmu, kako je nastala sarajevska obilaznica, zašto je naša zemlja izazov za urbaniste i po čemu trebamo biti poznati, gdje bi se mogli graditi stanovi za mlade parove u budućnosti, samo su neke od tema razgovora dvojice arhitekata u novom izdanju podcasta O prostoru sa Zecom i Vukom, koji možete slušati i gledati ove nedjelje u 21 sat.

Prošlu epizodu podcasta “O prostoru sa Zecom i Vukom”  u kom je naš Amir Vuk Zec ugostio prof. dr. Aidu Abadžić Hodžić, historičarku umjetnosti i likovnu kritičarku možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Amir Vuk Zec – strastveni majstor arhitekture čiji stvaralački duh preobražava horizonte Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Svoj život posvećuje arhitekturi, smatrajući je ne samo pozivom, već dušom svog bića. On je arhitekta koji ne slijedi konvencionalne staze, već sa dubokom strašću istražuje svaki prostor kao tajanstvenu priču za ljudsku dušu. Amirova neumoljiva dosljednost prema svojoj struci su neosporni. Njegova karijera nije rezultat slučajnosti, već plod predanosti. On ne stvara samo zgrade, već oživljava priče koje pulsiraju životom. Amir Vuk Zec ne samo da oblikuje prostor, već i vrijeme samo po sebi.

Pogledajte još neke podcaste