Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Tradicija, povijest i budućnost hercegovačkog giganta vinarstva – Nazdravite s nama

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Doktor vinarstva i vinogradarstva Tihomir Prusina, gost osme epizode podcasta, 39 godina je glavni enolog i zaštitni znak vinarije Čitluk. Njegovo znanje i iskustvo te neiscrpna energija, garancija su za budućnost u kojoj možemo očekivati svjetska vina poput nedavno buteljiranih novih kupaža. Maja Nakić, marketing menadžerica Vinarije Čitluk, govori o najstarijoj i najvećoj vinariji koja sa 400 ha svojih vinograda predstavlja temelj tradicije vinogradarstva i vinarstva u BiH.

Jedinstveni Kameni vinogradi iz kojih potiče nadaleko poznato Kameno vino, proslavljeni su brend i najbolja promocija žilavke. Uz brojne linije i etikete linija, Teuta smjestila se u sam vrh onog što bosanskohercegovački vinari trenutno proizvode, a što brojni zaljubljenici u vino mogu kušati.

Kako nastaje vino iz kamenih vinograda? Kakve eksperimente je vršio doktor Prusina? Otkud njihovo vino na Nepalu? Odgovore na ova pitanja i mnoga druga saznajte u srijedu u 21 sat na  www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta “Nazdravite s nama” pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru/autorici

Vedrana & Giuliano Dodig, još uvijek zaljubljeni bračni par iz Splita, u vinskim krugovima poznati po nadimku The Dodigs. Nakon pedesete, (a do tada su se, kako kažu, naradili i umorili, odškolovali dijete i sve posložili na svoje mjesto), okrenuli su se najpitkijem hobiju. Njihova vinska priča počela je spontano i sramežljivo, a danas malo koji vinski događaj može proći ispod njihovog radara. Kroz putovanja, posjete vinskim regijama, različite vinske škole i edukacije, ljubav za vinom razvijala se i rasla. Za Vedranu i Giuliana, vino i hrana više nisu samo hobi, već stil života koji rado dijele na njihovom blogu “Drinking Up With The Dodigs”.

Pogledajte još neke podcaste