Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Svjetski dašak vinske priče u Sarajevu – Nazdravite s nama

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Bračni par Lejla i Amir Beširević dugi niz godina predanim angažmanom podižu vinsku kulturu u BiH. Ovo dvoje Sarajlija su organizatori Sarajevo Wine Weekend, vodećeg vinskog događaja u državi koji okuplja struku i vinoljupce cijelog Balkana. Njihova distribucija pića Fina vina opskrbljuje najbolje restorane u regiji vrhunskom vinskom kapljicom.

Uvijek inovativni, u koraku s vremenom i trendovima, osmišljavajući nove projekte podižu cjeloukupnu eno-gastro svijest ljudi koji žive na ovim prostorima.

U epizodi 11 podcasta Nazdravite s nama, upoznajte Lejlu i Amira. Poslušajte i pogledajte u srijedu u 20 sati na  www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta “Nazdravite s nama” pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru/autorici

Vedrana & Giuliano Dodig, još uvijek zaljubljeni bračni par iz Splita, u vinskim krugovima poznati po nadimku The Dodigs. Nakon pedesete, (a do tada su se, kako kažu, naradili i umorili, odškolovali dijete i sve posložili na svoje mjesto), okrenuli su se najpitkijem hobiju. Njihova vinska priča počela je spontano i sramežljivo, a danas malo koji vinski događaj može proći ispod njihovog radara. Kroz putovanja, posjete vinskim regijama, različite vinske škole i edukacije, ljubav za vinom razvijala se i rasla. Za Vedranu i Giuliana, vino i hrana više nisu samo hobi, već stil života koji rado dijele na njihovom blogu “Drinking Up With The Dodigs”.

Pogledajte još neke podcaste