Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Svi imamo neku dijagnozu: Naše traume su nemani sa bezbroj krakova – U kontru sa Markovinom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Dolazi nam novo izdanje podcasta U kontru sa Draganom Markovinom, a sa njim i naš novi gost Namik Kabilpisac i direktor dokumentarnog programa Federalne televizije.

Dragan Markovina je sa Kabilom razgovarao o njegovom novom romanu “Beskućnik”, o pitanju identiteta, o tome što je bilo s njegovom kućom u Trebinju kojom se roman bavi, o tome je li s ovim romanom koji zaključuje svojevrsnu trebinjsku trilogiju zaključio tu temu.

Pričali su i o nepostojanju Trebinja na filmu, s izuzetkom “Krugova” i općenito o nepostojanju bosanskohercegovačke kinematografije.

Riječi je bilo i o razlici rada u književnosti, televiziji i na filmu te o dva aktualna projekta dokumentarnog programa Federalne televizije, 40 godina Olimpijade i dvodijelnom dokumentarcu posvećenom ratnoj djeci Sarajeva i njihovom školovanju, koji je krenuo sa emitiranjem 4. aprila, pod naslovom „Pucajte, ja i sada držim čas“.

Kakve su naše traume i koje su nam dijagnoze otkriva Namik Kabil u novoj epizodi podcasta U kontru sa Draganom Markovinom koju možete slušati i gledati na www.podcastoslobodjenje.ba ove subote u 21 sat.

Prethodnu epizodu podcasta U kontru sa Draganom Markovinom u kojoj je gost bio umjetnik i političar Damir Nikšić, pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste