Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Svaki dan čekam da se Sergej probudi iz kome Oslobođena by Bosnalijek- prvo zdravlje!

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Složićete se da ništa nije tako teško kao čekanje.

E, sad zamislite da iz dana u dan čekate da vam se dijete probudi iz kome.

Danas u Oslobođenoj strpljenjuvjerimajčinstvu kao religiji, o snazi jedne žene da svaki dan iznova čeka i vjeruje u to da će njen sin ponovo s njom na kafu. I hoće, to znamo i mi. Naša današnja gošća je Svjetlana Bednaš, Sergejeva majka, majka koja već devet mjeseci čeka da joj se sin probudi nakon strašne nesreće koju je imao. Njih dvoje odrastali su usmjereni jedno na drugo. Sergej je odrastao u snažnog, pravednog, vrijednog dječaka, koji je, samo mjesec dana prije nesreće, dobio posao u Lanaco kompaniji.

A onda je jedno druženje sa drugarima značilo i koju čašicu više. Manjak samokontrole, airbag koji se nije upalio, udarac na mjesto koje je Sergeja poslalo u komu. Iz koje se ne budi evo već skoro 10 mjeseci.

Kako je došlo do ove nemile situacije, kako izgledaju dani majke koja čeka, kakve su prognoze, ima li podršku psihologa, koji slučaj iz okruženja je probudio nadu u njoj i šta je sve uradila dok čeka. Sve to i mnogo više saznaćete od Svjetlane Bednaš, žene koja nam svima može biti ispiracija za strpljenje, snagu, sposobnost da vjerujete i svjetlo tražite i u mrklom mraku.

A možda ćete imati i iskustvo koje bi njoj moglo biti od pomoći.

Podcast Oslobođena  slušajte i gledajte ovog četvrtka u 20 sati na  www.podcastoslobodjenje.ba.

Prošlosedmičnu epizodu Oslobođene pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste