Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Stres je najveći okidač za pad imuniteta i nastanak svih oboljenja – SuperMama

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Svaka druga žena u određenom periodu života ima neke od tegoba povezane sa štitnom žlijezdom.

Sa SuperMamom saznajemo šta nam priča naša štitna žlijezda. Kako osluškivati svoje tijelo i koji simptomi ukazuju na poremećen rad štitne žlijezde, saznaćemo od dr. sci. Amine Godinjak Šeta, specijalistice interne medicine, koja je i dijabetolog i nutricionista.

Dobili smo i detaljna objašnjenja o tome koje su razlike između hipotireoze hipertireoze, kao i objašnjenja šta su to autoimuna oboljenja, odnosno stanja štitne žlijezde.

Ukoliko imate problema sa ovim „leptir“ organom trebate i posebnu ishranu kao i neke dodatke ishrani. Jeste li znali da trebate izbaciti gluten iz svakodnevne konzumacije?

A šta je sa stresom, najvećim okidačem mnogih oboljenja, pa tako i štitne žlijezde, saznajte u nedjelju u 19 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu podcasta SuperMama u kojem smo govorili o razvoju govora kod djece, možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Govoreći oficijelnim jezikom, Lana Lekić je profesorica na Fakultetu zdravstvenih studija, kao i profesorica na Farmaceutskom fakultetu, gdje je praktikovala rad sa pacijentima posljednjih 20 godina. Lana Lekić je jedini certificirani instruktor masaže beba i djece u Bosni i Hercegovini. Govoreći jezikom ljudi, Lana je super čovjek, super žena i SuperMama, a da pri tom ne posjeduje nikakvu vanzemaljsku super moć, osim dobrih namjera i ogromne topline koju nosi u srcu, iz kojeg je iznjedrila jednog divnog dječaka, a putem usvajanja i hraniteljstva, širom otvorila za još dvoje djece. Na Instagramu ćete je pronaći pod nickname- om @mama_lana_, gdje joj svakodnevno povjerenje pruža preko 30K pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste