Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Šta god da ti učenik radi na času, ne smiješ ga udaljiti sa nastave – RazVEDRAvaNje

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Mirnes Pruščanin, nastavnik matematike i informatike, široj javnosti poznat po učešću u projektu “Domaća zadaća” ovog utorka Razvedrava sa našim profesorom Zubićem.

Šta Pruščanin misli o reformi obrazovanja, šta bi promijenio i kako shvata inkluziju koju radi već godinama?

Ispričao nam je i kako je bio “na određeno” više od 10 godina, koliko je škola promijenio i na koji način on vidi planiranje školovanja radnika u obrazovanju.

Ovaj nastavnik svjestan je zbog čega sve manje omladine želi da radi u školi, kao i činjenice da ćemo ostati bez tog kadra.

O realnim stvarima iz učionice, odgoju i obrazovanju iz prakse, ovog utorka u 20 sati u RazVEDRAvaNju na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu RazVEDRAvaNja sa Senkom Kurt pogledajte je OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Omiljeni „profa“ u BiH, Vedran Zubić, cijeli radni vijek proveo je u obrazovanju i za obrazovanje, a već 23 godine radi u Gimnaziji Dobrinja. Širim narodnim masama postao je poznat po „Domaćoj zadaći“ gdje je u periodu pandemije snimio preko 200 lekcija iz geografije. Od inovacija u obrazovanju se ističe njegov ZEZ (zabava, edukacija, znanost), gdje u obliku monodrame, na malo drugačiji način „drži“ predavanja, zatim kviz „Sveznalica“ koji već nekoliko godina pravi za osnovce u Sarajevu te Youtube kanal „Vedra geografija“ zbog kojeg je prije nekoliko godina dobio nagradu za najinovativnijeg profesora u BiH, što je samo jedna u nizu Vedranovih priznanja. Osim rada u učionici, poznat je po brojnim medijskim gostovanjima u kojima objašnjava prirodne i društvene pojave te širi svijest o značaju znanosti.

Pogledajte još neke podcaste