Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Spremala sam hranu za Novaka Đokovića – Oslobođena

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Finansijska i ekonomska sloboda su preduslov svake slobode i slobodne žene.
Puna su nam usta i društvene mreže finansijske nezavisnosti. A rijetko pričamo o tome koliko nije nimalo lako doći do nje, zar ne?
Jedna od vrijednosti koju Oslobođena zastupa je realnost.
Zato ćemo realno, sa ženama s iskustvom, sa ženama koje svojim rukama prave svaki dinar, sa ženama koje uče druge žene kako da dođu do te nezavisnosti, razgovarati o ovoj temi.

Za Maju Miljević, osnivačicu Hexagona, je veoma važna finansijska pismenost, jer mi umjesto da ulažemo novac, mi ga trošimo na stvari koje nam ne mogu osigurati bolju budućnost, nego samo služe da fasciniraju druge. Ova mlada banjalučanka će nam ispričati na kakve je sve prepreke nailazila na svom putu do uspjeha, ali samo jedna je istina: Sve je do nas! Rad sa Matom Rimcem ju je inspirisao na to da se sve može kada se stvarno želi, sada sama uspješno korača putem koji je izabrala i koji gradi znanjem I iskustvom.

Zorana Glišić, vlasica prve zdrave poslastičarnice, isto banjalučanka, pretvorila je stanje u kojem se našla u prednost I iz toga je nastao cijeli biznis koji ljudi vole širom BiH. Ona je danas ne samo proizvođačica, nego I podrška svima onima koji se muče s alergijama I autoimunim oboljenjima. Ta njena nesebičnost dovela ju je do ostvarenja sna: Hranila je i Novaka Đokovića!

Erna Šošević, osnivačica platforme bizbook.ba, u jednom trenutku shvatila je da može više, da mora više, I to ju je vodilo do finansijske nezavisnosti. Radeći za drugoga 13 godine, nije ispunila sebe onako kako želi, nije mogla biti kreativna onako kako želi, pa se otisnula u poduzetničke vode, ostvarila uspjeh, te sada drži edukacije drugim ženama. A platforma raste u nešto mnogo korisno svima.

Svakako pogledajte epizodu Oslobođene o finansijskoj nezavisnosti žena, jer ko zna, možda je baš ova epizoda Oslobođene ona koju ste čekale.

Ovaj projekat je finansiran uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. Sadržaj ove emisije predstavlja mišljenje autora i ni u kom slučaju ne odražava stav Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

Podcast Oslobođena slušajte i gledajte ovog četvrtka u 20 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste