Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Slijedeći skorojeviće pristali smo na podjele među našom djecom – RazVEDRAvaNje

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Oslobođenje nastavlja svoju misiju važnosti obrazovanja. U novom izdanju podcasta RazVEDRAvaNje, naš profa Vedran Zubić ugostiće dugogodišnju novinarku Senku Kurt.

Da li dovoljno razgovaramo o obrazovanju i jesmo li postali globalni klimoglavci? Šta zajedno možemo učiniti kako bismo odgajali bolje generacije?

Profesor Zubić se sa svojom gošćom dotakao i fenomena današnjice koji leži u tome da se djeca masovno ne žele baviti “normalnim” poslom, već da žele biti popularni. Gdje smo zakazali sa kućnim odgojom i kako kod djece razviti kritičko razmišljanje?

Da li medijsku pismenost trebamo uvesti u obrazovanje, ima li smisla da školski sistem iz 20. vijeka važi za današnje školarce, da li se politika u obrazovanje miješa pozitivno ili negativno, neka su od pitanja na koja dobijamo odgovore u RazVEDRAvaNju ovog utorka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu RazVEDRAvaNja sa  Ines Kavalec, direktoricom Udruženja „Dajte nam šansu” pogledajte je OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Omiljeni „profa“ u BiH, Vedran Zubić, cijeli radni vijek proveo je u obrazovanju i za obrazovanje, a već 23 godine radi u Gimnaziji Dobrinja. Širim narodnim masama postao je poznat po „Domaćoj zadaći“ gdje je u periodu pandemije snimio preko 200 lekcija iz geografije. Od inovacija u obrazovanju se ističe njegov ZEZ (zabava, edukacija, znanost), gdje u obliku monodrame, na malo drugačiji način „drži“ predavanja, zatim kviz „Sveznalica“ koji već nekoliko godina pravi za osnovce u Sarajevu te Youtube kanal „Vedra geografija“ zbog kojeg je prije nekoliko godina dobio nagradu za najinovativnijeg profesora u BiH, što je samo jedna u nizu Vedranovih priznanja. Osim rada u učionici, poznat je po brojnim medijskim gostovanjima u kojima objašnjava prirodne i društvene pojave te širi svijest o značaju znanosti.

Pogledajte još neke podcaste