Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Sivro: Standardi da se vrate, ministrica Hota-Muminović da ode!

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

O biti i svrsi obrazovanja, ovog utorka, u novoj epizodi podcasta RazVEDRAvaNje razgovaramo sa Saudinom Sivrom, predsjednikom Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine.

Saudin Sivro, koji je i nastavnik arapskog jezika, govoriće o radničkim pravima i značaju sindikata u društvu, kao i o reformama obrazovanja te pregovorima sa Vladom Kantona Sarajevo.

Šta ne valja u pedagoškim standardima te zbog čega Sivro smatra da aktuelna ministrica obrazovanja u KS treba otići sa te funkcije, između ostalog slušajte i gledajte ovog utorka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu RazVEDRAvaNja sa pogledajte je OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Omiljeni „profa“ u BiH, Vedran Zubić, cijeli radni vijek proveo je u obrazovanju i za obrazovanje, a već 23 godine radi u Gimnaziji Dobrinja. Širim narodnim masama postao je poznat po „Domaćoj zadaći“ gdje je u periodu pandemije snimio preko 200 lekcija iz geografije. Od inovacija u obrazovanju se ističe njegov ZEZ (zabava, edukacija, znanost), gdje u obliku monodrame, na malo drugačiji način „drži“ predavanja, zatim kviz „Sveznalica“ koji već nekoliko godina pravi za osnovce u Sarajevu te Youtube kanal „Vedra geografija“ zbog kojeg je prije nekoliko godina dobio nagradu za najinovativnijeg profesora u BiH, što je samo jedna u nizu Vedranovih priznanja. Osim rada u učionici, poznat je po brojnim medijskim gostovanjima u kojima objašnjava prirodne i društvene pojave te širi svijest o značaju znanosti.

Pogledajte još neke podcaste