Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Sergej Barbarez: Spahić i ja ćemo još dugo ostati tu – (IN)Direkt

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Kako Sergej poredi uslove i ambijent reprezentacije u kojoj je igrao i koju sada ima priliku voditi? Koji su naredni ciljevi reprezentacije BiH? Odgovore na ova pitanja i mnoga druga poslušajte i pogledajte u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba

Sergej Barbarez, novi selektor Bosne i Hercegovine, gost je 26. epizode podcasta (IN)Direkt.

Veliki broj fudbalera nastupao je za naš državni tim, ali rijetki su bili tako omiljeni među Bosancima i Hercegovcima kao popularni ‘Barba’, kapiten jedne od generacija.

Svoju karijeru je počeo u mostarskim mahalama, gdje su ga kao talentovanog primijetili iz Veleža, uspio je da potpiše ugovor sa timom iz Mostara. Slučajni odlazak u posjetu u Njemačku u potpunosti mu je promijenio život. Rat u Bosni i Hercegovini je bjesnio a on je odlučio početi svoju karijeru u Hannoveru. Preko Union BerlinaHanse RostockDortmunda, HSV-a i Bayera Leverkusena “dogurao” je do titule stranca sa najviše nastupa u Bundesligi. Odigrao je više od 300 službenih utakmica i postigao više od 140 pogodaka te zaradio ikonski status u njemačkom fudbalu.

Za naš državni tim odigrao je 47 utakmica, postigavši 17 pogodaka uz 11 asistencija, a neke od njih se i dan-danas prepričavaju. U svakom momentu je davao svoj maksimum na terenu, a to su prepoznali svi oni kojima je BiH u srcu, pa vjerovatno odatle i status koji ima kod navijača.

Sa Barbarezom smo razgovarali o njegovim počecima, Mostaru, Veležu, dolasku u Njemačku, odnosu prema fudbalu, porodici, reprezentaciji, Vici Zeljkoviću, Miroslavu StevanovićuDavidu VukovićuEmiru Spahiću, himni Bosne i Hercegovine, njegovim saradnicima, ali i svemu onom što nam dolazi u narednom periodu.

Poslušajte i pogledajte na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili pretnodne epizode podcasta (IN)Direkt-a možete ih pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Sanel Konjhodžić dugogodišnji je sportski novinar i urednik sport1.oslobodjenjeba. Ovaj strastveni zaljubljenik u sport, naročito u fudbal, cijeli život dokazuje da možeš igrati za raju i zanemarivati taktiku, a da pri tom ne moraš završiti u nižerazrednom Vratniku. Uz znanje i čvrst stav, u sportskim podcast minutama očekujte otvoren i direktan razgovor o svemu dobrom, ali i lošem u bh. sportu.

Pogledajte još neke podcaste