Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Sarajevo trpi Sarajlije, ono nije krivo što se mijenjalo – O prostoru sa Zecom i Vukom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

O prostoru sa Zecom i Vukom ove nedjelje razgovara Valerijan Žujo, književnik, istraživač istorije Sarajeva i leksikograf. U periodu od 1981. do 1985. godine bio je sekretar predsjedništva Udruženja književnika Bosne i Hercegovine te urednik na Radioteleviziji Bosne i Hercegovine, a od 1996. godine djeluje, kako kaže, kao radoznali pisac.

Šta mu znači Sarajevo i po čemu se ovaj grad razlikuje od drugih gradova na svijetu, o gradnji Sarajeva u vrijeme Austro-Ugarske te nakon rata, o Isa-begu Isakoviću, Gazi Husrev-begu, čuvena katolička mahala Latinluk, neke su od tema ovog podcast razgovora.

Šta je formacija šehera te zašto u zlim vremenima stradaju knjige, slušajte i gledajte ove nedjelje u 21 sat u novom izdanju podcasta O prostoru sa Zecom i Vukom.

Prošlu epizodu podcasta “O prostoru sa Zecom i Vukom” u kom je naš Amir Vuk Zec ugostio Nedima Mutevelića i Jasmina Sirču, dvojicu mladih arhitekata, možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Amir Vuk Zec – strastveni majstor arhitekture čiji stvaralački duh preobražava horizonte Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Svoj život posvećuje arhitekturi, smatrajući je ne samo pozivom, već dušom svog bića. On je arhitekta koji ne slijedi konvencionalne staze, već sa dubokom strašću istražuje svaki prostor kao tajanstvenu priču za ljudsku dušu. Amirova neumoljiva dosljednost prema svojoj struci su neosporni. Njegova karijera nije rezultat slučajnosti, već plod predanosti. On ne stvara samo zgrade, već oživljava priče koje pulsiraju životom. Amir Vuk Zec ne samo da oblikuje prostor, već i vrijeme samo po sebi.

Pogledajte još neke podcaste