Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Samka i Hatidža – Oslobođene žene!

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Modaljepota i iskrenost, tako bismo opisali Hatidžu i Samku u tri riječi.

Moda u trećoj životnoj dobi često podliježe određenim promjenama i prilagodbama kako bi udovoljila preferencijama društva. Ali Hatidža i Samka radije preferiraju da udovolje svom ukusu. Njima je Sarajevo modna pista. One su dašak svježine i vedrine i boja.

Upravo zbog tih boja, kako odjeće, tako i njihovih bogatih ličnosti, danas su s nama u Oslobođenoj. Jer njih dvije su potpuno oslobođenje: od predrasuda, tuđih mišljenja, znaju šta hoće, a još bolje šta neće.

Ispričaće nam kako su se upoznale, šta ih je spojilo, koja je tajna dugovječnog braka, na šta su ponosne, godi li im pažnja koju izazivaju gdje god se pojave, te koje savjete mogu dati mlađim generacijama,…

Kako ponosno šetaju ulicama Sarajeva, tako su (na naše oduševljenje) ponosno ušetale i u naš studio. Hatidža i Samka, žene koje su primjer da su godine samo broj. One se definitivno osjećaju dobro u svojoj koži, a svu tu energiju su prenijele na cijelu ekipu. Kako da i vi to postignete? Saznaćete u novoj epizodi.

Hatidža Čolaković, žena od 81 godinu kojoj bi na energiji pozavidjele i žene od 20+, ostvarena žena, ponosna majka, ispričaće nam odakle ta ljubav prema modi, kako ostati u braku 50 godina i šta sve krije u svom ormaru.

Samka Cerić, Vakufljanka sa američkom adresom, koja modu živi, pričat će nam o svom životu u Americi, šta se tamo nosi, kako je ljudi gledaju na ulici, te dotiču li je negativni komentari.

Podcast Oslobođena slušajte i gledajte ovog četvrtka u 20 sati.

Prošlosedmičnu epizodu Oslobođene u kojoj govorimo o finansijskoj nezavisnosti žena pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste