Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Reći da Kusturica nije veliki reditelj je potpuna budalaština – Opet Laka

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Pjer Žalica, bosanskohercegovački reditelj, scenarist i producent, profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, autor kultnih filmova “Kod amidže Idriza” i “Gori vatra”, ovog petka stiže u Opet Laka studio.

U ime svega što je bh. reditelj napravio za umjetnost i kulturu, naš stalni gost Elvir Laković Laka u startu je insistirao da sa svojim privremenim voditeljom bude na Vi, nakon čega je uslijedio blok politike, red korupcije te analize geopolitičkog položaja Amerike, Rusije, Kine i najboljeg kineskog proizvoda Kovida 19.

Prisjetili su se ova dva umjetnika Jugoslavijeratnih godina te se suočili sa posljedicama koje su ostavila oba perioda. Jesu li nacionalističke i fašističke tendencije na Balkanu uvijek postojale, šta nam to čini primitivizam i šta je razlog što u svakom uspjehu tražimo problem?

Dotakli su se i Tanovićeve “Ničije zemlje” i jedinog bh. Oskara, a Pjer nam je otkrio da li je, pored ogromnog ponosa uslijed tog velikog priznanja za Bosnu i Hercegovinu, osjećao i dozu ljubomore.

Zbog čega je odbijao pjevati pjesme o Titu, šta misli o Kusturici te kako je zbog jednog sudbonosnog susreta dobio ime koje danas nosi, između ostalog će nam, u novoj epizodi podcasta Opet Laka, ispričati Pjer Žalica – ovog petka u 20 sati na na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Opet Laka u kojoj je gost bio Milan Pavlović, bosanskohercegovački filmski, televizijski i pozorišni glumac, omiljeni Dino Mehmeda Mujkić i najdraži bh. Mujo, pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Elvir Laković Laka – bosanskohercegovački pjevač i kantautor, i već 20 godina rođeni Sarajlija. 2008. godine imao je evrovizijski “Pokušaj”, gdje je za Bosnu i Hercegovinu osvojio 10. mjesto. Kroz autentični muzički stil, koji bi se, u određenoj granici, mogao svrstati u alternativni pop-rock, Laka je prepoznatljiv i po specifičnom stilu odijevanja, ali i načinu života. Živi bez interneta i kablovske, važi za nekoga ko nema dlake na jeziku, a njegove izjave i šaljive doskočice koje niže, nerijetko postaju viralne i rado se citiraju.

Pogledajte još neke podcaste