Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Protestvovao sam protiv Miloševića: Prijetili su da će mi otkinuti glavu, nisam odustao – Opet Laka

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Haris Burina, bosanskohercegovački filmski i pozorišni glumac, vječiti sanjar i romantik, ovog petka Lakin je gost-voditelj. Strastven i duhovit u svom govoru, Burina je sa Lakom, u skoro dvosatnom podcast razgovoru, podijelio neke od najemotivnijih trenutaka iz života.

U zanosu ljubavi koju, kako kaže, osjeća kao nikada do sada, podijelio je tajnu uz pomoć koje, kroz urođeni dar za glumu, uspijeva “uhvatiti” publiku na svojim predstavama, a čije dijelove nerijetko izvodi i za svoje prijatelje, one preostale krugove kreativaca koji ga svojim prisustvom i energijom motivišu.

Prisjetio se i ratnih godina koje je proveo brinući se iz daleka o svojim roditeljima, zbog kojih se kasnije i vratio, ali i godina kada je bio stalni član Beogradskog dramskog pozorišta. Zbog čega je u srbijanskoj prijestolnici bio pretučen i na kraju otjeran?

Otkrio nam je kako se sa samo voulez-vous coucher avec moi – znanjem, zaputio u Francusku u kojoj je proveo 11 godina i osnovao školu glume koja je ubrzo zaživjela.

Zbog čega je muzika najplemenitija umjetnost i zašto je gluma malo teža za “svariti”? O neostvarenim snovima od kojih i dalje ne odustaje, Čoli, Bregi, Kusti, EKV-u, Balkanu i Balkancima i zbog čega žene trebaju vladati svijetom, slušajte i gledajte u novoj epizodi podcasta Opet Laka, ovog petka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Opet Laka u kojoj je gost bio Pjer Žalica, bosanskohercegovački reditelj, scenarist i producent, profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i autor kultnih filmova, pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Elvir Laković Laka – bosanskohercegovački pjevač i kantautor, i već 20 godina rođeni Sarajlija. 2008. godine imao je evrovizijski “Pokušaj”, gdje je za Bosnu i Hercegovinu osvojio 10. mjesto. Kroz autentični muzički stil, koji bi se, u određenoj granici, mogao svrstati u alternativni pop-rock, Laka je prepoznatljiv i po specifičnom stilu odijevanja, ali i načinu života. Živi bez interneta i kablovske, važi za nekoga ko nema dlake na jeziku, a njegove izjave i šaljive doskočice koje niže, nerijetko postaju viralne i rado se citiraju.

Pogledajte još neke podcaste