Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Pretrpio sam vršnjačko nasilje: Govorili su mi da sam bolestan- Nedim Sladić u RazVEDRAvaNju

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U novom podcastu “RazVEDRAvaNje” naš profa Vedran Zubić ugostiće osobu koja je napravila najveći marketing jednoj nauci – meteorologiji. Ovog utorka u centralni studio Oslobođenje podcasta stiže Nedim Sladić.

Kakvo je bilo školovanje Nedima Sladića,  kakva je razlika obrazovanja u Velikoj Britaniji i u BiH? Kada i zašto je zavolio meteorologiju?

Nedim nam je otkrio i kojih se to profesora rado sjeća i zašto, ali podijelio je i trenutke kada je bio žrtva vršnjačkog nasilja. Kako se uspio oduprijeti svemu tome i postati čovjek kakav je danas? Gdje vidi sebe i znanost u budućnosti te kako se osjeća kada nije više meteorolog-amater?

 I da, Nedim je za našeg profu učinio nešto samo zato jer mu je mnogo drag. O čemu se radi, saznajte ovog utorka u 20 sati.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu RazVEDRAvaNja sa prof. Damirom Marjanovićem pogledajte je OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Omiljeni „profa“ u BiH, Vedran Zubić, cijeli radni vijek proveo je u obrazovanju i za obrazovanje, a već 23 godine radi u Gimnaziji Dobrinja. Širim narodnim masama postao je poznat po „Domaćoj zadaći“ gdje je u periodu pandemije snimio preko 200 lekcija iz geografije. Od inovacija u obrazovanju se ističe njegov ZEZ (zabava, edukacija, znanost), gdje u obliku monodrame, na malo drugačiji način „drži“ predavanja, zatim kviz „Sveznalica“ koji već nekoliko godina pravi za osnovce u Sarajevu te Youtube kanal „Vedra geografija“ zbog kojeg je prije nekoliko godina dobio nagradu za najinovativnijeg profesora u BiH, što je samo jedna u nizu Vedranovih priznanja. Osim rada u učionici, poznat je po brojnim medijskim gostovanjima u kojima objašnjava prirodne i društvene pojave te širi svijest o značaju znanosti.

Pogledajte još neke podcaste